۲۱ دی ۱۴۰۱، ۹:۳۸

تاکید رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی؛

مخاطرات سموم داخلی به حداقل برسد/دهکده فناوری راه اندازی شود

مخاطرات سموم داخلی به حداقل برسد/دهکده فناوری راه اندازی شود

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در کنار تعیین سیاست های کلان و حمایت های نهادهای متولی، تولید محصول سالم و به حداقل رساندن مخاطرات نهاده هایی مانند سموم و کود انتظار ماست.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه جامع نهاده‌های کشاورزی از تاریخ ۱۹ تا ۲۲ دی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران در حال برگزاری است. سیدمجتبی خیام نیکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری وضعیت کیفیت سموم و کود تولید داخل گفت: کشور با ضریب ۸۰ درصد تولید غذا سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار ذخیره ارزی از محل واردات محصولات غذایی دارد که رقم قابل توجهی است.

وی افزود: با توجه به شرایطی که کشور دارد ضرورت افزایش حداقل ۱۰ میلیون تن تولید محصولات غذایی برای رسیدن به امنیت غذایی، جایگاه تولیدکنندگان سم را بیشتر روشن می‌کند.

او با بیان اینکه سیاست کلان دولت حمایت از توانمندی و ظرفیت کشور در این حوزه است، تصریح کرد: در کنار این سیاست کلان به اضافه حمایتی که نهادهای متولی دارند تولید محصول سالم و به حداقل رساندن مخاطرات نهاده‌هایی مانند سموم و کود انتظار است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه سخنان خود با اشاره به تولید نخستین محصول کشاورزی بدون استفاده از آفت کش اظهار کرد: در حال حاضر قابلیت حذف سموم را در بخش کشاورزی نداریم در حالی که چندی پیش از نخستین برنج‌های تولیدی بدون استفاده از آفت کش‌ها رونمایی شد بدون اینکه تولید روند کاهشی داشته باشد اما پرسش این است که این شیوه را چقدر می‌توانیم به کشت سایر محصولات تسری دهیم.

پیشنهاد بخش دولتی به بخش خصوصی

خیام نیکویی با پیشنهاد برنامه ریزی منجسم از سوی انجمن‌های فعال در بخش تولید و واردات سموم و کود عنوان کرد: ضرورت دارد انجمن‌ها راهبرد ساله برای خود ترسیم کنند و سالانه رصد شود که چقدر به اهداف خود دست یافته‌اند. پس از ۵ سال ارزیابی نهایی از عملکردها انجام شود. هنگامی که راهبردها تعیین شود تکلیف دولت هم مشخص می‌شود اینکه چگونه در راتای راهبردهای کلان بخش خصوصی کمک کننده باشد.

تولیدکنندگان از فناوری جدید استفاده کنند

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در بخش دیگر از سخنان خود با تاکید بر کاربرد فناوری نوین در تولید نهاده‌های کشاورزی گفت: در عصر حاضر فناوری جدید به طور دائم در حال متولد شدن است. آنها چند ویژگی دارند؛ نخستین امتیاز آنها ارزان سازی تولید است. این قابلیت باید در محصولات تولید داخل محقق شود.

وی افزود: در مقابل اثربخشی استفاده از محصولات افزایش یافته و مخاطرات و آسیب‌های آفت کش‌ها به حداقل می‌رسد. اگر این امر محقق شود تولیدکننده دیگر نگران بازارش نخواهد بود.

خیام نیکویی با بیان اینکه بازار هدف تولیدکننده نباید بازار داخل باشد زیرا قدرت رقابت را از آنها سلب می‌کند، گفت: فراموش نکنیم قدرت پایداری و سودآوری است که حیات تولید را تضمین می‌کند.

این مقام مسئول وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به برخی مشکلات درون سازمانی اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلات تولیدکنندگان این است که درباره منافع گروهی کمتر اجماع دارند در حالی که ظرفیت این حجم فعال در نهاده‌های کشاورزی می‌تواند کشور را تبدیل به برند بین المللی کند یا حداقل در منطقه در جایگاه نخست قرار گیریم.

راه اندازی دهکده‌های فناوری

خیام نیکویی همچنین با اشاره به راه اندازی پارک ملی کشاورزی و منابع طبیعی در سال جاری، گفت: راه اندازی ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری در برنامه وزارت جهاد کشاورزی است که تا کنون ۷ دهکده راه اندازی شده و ۳ دهکده دیگر نیز تا پایان سال افتتاح خواهد شد. این دهکده‌ها جنبه دولتی دارد ضرورت دارد یکی از این دهکده‌های فناورانه در بخش خصوصی کشاورزی نیز راه اندازی شود.

او گفت: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه صدور مجوز این دهکده از تولیدکنندگان حمایت خواهد کرد.

وی یادآور شد: این امر کشور را تبدیل به ظرفیت کم نظیری در زمینه ارتقا دانشی در بخش نهاده‌های کشاورزی می‌کند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پایان با بیان اینکه برای استمرار و حیات تولید و تولیدکنندگان روزآمدی حرف اول را می‌زند، گفت: تا پایان سال قرار است در حوزه دام و طیور ۴۰ مزرعه نوآوری از بخش خصوصی معرفی شود که مهم‌ترین ویژگی منتخبان به کارگیری دانش و استفاده از فناوری نوین خواهد بود.

کد خبر 5679303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha